Gulfstaterna stödjer hatpropaganda mot Shiamuslimer

Via Internet, Youtube, Twitter och satellittelevision når hätska predikanters förkunnande av hat och våld gentemot Shiamuslimer alla världens hörn. Detta har resulterat i att Shiiter utsätts för förföljelser, trakasserier och blodiga terrorattentat.

Som exempel kan nämnas dödandet av den shiitiska prästen Hassan Shehata och fyra av hans efterföljare i en liten by i Egypten, där tusentals extremister, uppeggade av Salafi-imamer, attackerade och tände eld på hans hus och senare slog ihjäl honom och hans efterföljare som försökte beskydda honom. Inte långt efter detta uttrycker två kända egyptiska Salafister deras glädje på TV över dödandet av Hassan Shehata, sägandes att hela den egyptiska befolkningen är glada över detta och att de som låg bakom mordet blev provocerade och bör förlåtas.

Ett annat exempel är situationen i Irak, där mordiska terrorister har gjort det till deras mål i livet att utrota den shiitiska majoriteten genom bilbomber, självmordsbombare etc. i deras kamp gentemot den Shiitiska regeringen. Utan tvekan är detta obeskrivliga agg ett resultat av de sekteristiska hatkampanjerna som förs gentemot Shiamuslimer av extremister.

Dessa extremister finansieras av privata donatorer från Gulfstaterna som i sin tur finansieras av Gulf-monarkierna.

Annonser