Den antiislamiska extremismen i Europa

”Det är fullständigt livsfarligt om vi får ett samhälle där människor börjar censurera sina demokratiska värderingar.”

Demokratiministern Birgitta Ohlsson (FP)

Det värmer i hjärtat att se Sverige ta den antiislamiska extremismen på stort allvar och försöka förebygga den. Svensk media rapporterar att den framväxande antimuslimska extremismen kan bli nästa våldshotet i samhället, där counter-jihad rörelser i Europa, såsom English Defence League och dess systersällskap i Sverige, Swedish Defence League, förmodas ta täten bland extremisterna. Dessa rörelser oroar sig för en s k ”islamisering” av Europa och anammar därför en hotfull ställning mot muslimer i Europa.

Med tanke på all blodsutgjutelse man ser ta plats i islamiska länder, vid händerna av galna Takfirier som begår alla sina övergrepp i Islams namn, är en rädsla för hotet från Islamister i Europa inte så oförståeligt. Lägg även till det faktum att hundratals människor uppvuxna i Europa har färdats till Syrien för att kriga mot regimen och fruktas återvända ännu mer radikaliserade (vilket de onekligen kommer att göra) så kan man säga att rädslan för Islamister, speciellt de med svart yvigt skägg och ett blåmärke i pannan (resultatet av att ha dykt huvudstupa mot golvet vid show-off i bönen), är rättfärdigat.

Bara från Sverige rapporteras det att över 75 personer har åkt ner till Syrien för att kriga eller tränas i strid (tips till Säpo: tveka inte en sekund att fängsla eller t o m avrätta dem ifall de återvänder, ni vill inte ha svenskt blod på ert samvete). Men detta ger inte counter-jihad rörelser någon legitimitet eller plattform att sprida hat och våld mot muslimer. Takfirier som orsakar söndring och död i Islam har inget med Islam att göra och Islam har inget med dem att göra. Denna religion är lika främmande för dem som en ateist är för Gud.

Mycket av dessa antiislamiska extremisternas hat kokar ner till deras fördomsfulla samt aggressiva sinneslag. Deras trångsynthet och envishet gör dem oemottagliga för rim och reson och deras ignorans och ilskna mentalitet berövar dem deras själsfrid och moral. Muslimer tenderar att ömsom bekämpa varandra, ömsom en gemensam fiende. Därmed bör dessa counter-jihad röreler ha i åtanke att Muslimer aldrig låter sig förödmjukas av icke-muslimer: hotas de med våld kommer de att tillsammans besvara detta med samma eller ett värre mynt, var de än må befinna sig på denna jord.

Västvärlden är en värld som tror starkt på dess ideal och värnar orubbligt om dess värderingar. Sättet man slår vakt om demokrati, frihet och det mänskliga värdet görs på ett sådant intelligent och handlingskraftigt vis att det är verkligen beundransvärt. Är det ett utopi att hoppas att de västerländska länderna enat kommer att bekämpa och kväsa dessa antiislamiska rörelser?

Annonser