Jimmie Åkesson ljög om sin barndom

Vi skrev tidigare om Åkessons trasiga barndom och där han berättade hur hotfulla invandrargäng under uppväxten format hans syn på invandring, men nu visar det sig att allt bara var en ren skär lögn. Skolkamrater och lärare från den tiden menar att han sprider grova osanningar.

– Det är klart att min kritik mot den förda invandringspolitiken hänger ihop med att jag under den tiden upplevde den splittring och de problem som det skapar om det kommer många invandrare exempelvis till samma bostadshus, säger Jimmie Åkesson i programmet.

Inga Wallnäs, hans lärare under mellanstadiet på Falkviksskolan, har en helt annan bild av den tiden. Hon upplevde aldrig några större konflikter på skolan och säger att Jimmie Åkesson var en skötsam och artig elev som växte upp ”närmast i en idyll”. Hon menar också att han har en märklig bild av invandringen.

– Det fanns knappt några invandrare i området. Kanske var det någon enstaka i någon klass, säger hon.

Inga Wallnäs påstående stärks av statistik från SCB. Åkesson flyttade till Falkvik vid 4–5-årsåldern alltså omkring 1985. Det året invandrade 24 personer till staden Sölvesborg och 10 utvandrade, en nettoinvandring på 14 personer. Även de följande åren invandrade endast några enstaka individer. Först efter 1986 börjar det komma flyktingar från Ceaușescus Rumänien, drygt 100 personer på ett år till staden, som då hade över 7 000 invånare.
[..]
– Han får en hel timme på sig att berätta snyfthistorier om hur han blev jagad av invandrare. Herregud, det var precis tvärtom. Om det var något gäng man var rädd för i Sölvesborg på den tiden så var det Jimmies gäng, säger Kari Svahn som är arbetsterapeut.

Hon berättar hur Jimmie Åkesson var en del av Vit makt-miljön på den tiden och umgicks med heilande skinheads. SD i Sölvesborg hade en svans av våldsamma och hotfulla unga män i bomberjacka, Ultima Thule-märken och kängor med vita skosnören. De bråkade ofta med stadens vänsterungdomar och antirasister.
[..]
– Det är en röd tråd genom hans liv, att aldrig gå över gränsen men att alltid ha folk omkring sig som är beredda att göra det, säger Andreas Papagiannis.

Etc: Jimmie Åkesson ljög om uppväxten i tv-intervjun

Läs hela artikeln och se vad hans klasskamrater säger om honom. Helt sjukt. Men å andra sidan, kommer det att förändra något? De som är rasister kommer att fortsätta rösta på SD, oavsett vilka avskum som driver politiken.

Annonser