Om

Makt är ett sociologiskt, teologiskt, organisationsteoriskt och filosofiskt begrepp som beskriver möjligheten att efter egen vilja fatta beslut som verkställs. Makt utövas i och berör samhällets alla plan: från det individuella, det familjära, det kommunala, det nationella till det globala planet. Ett ord, en bild, en rörelse, en handling – allt är ett uttryck av maktutövande som lämnar spår och konsekvenser, ibland bra, men alltför ofta dåliga. Allt för ofta missbrukas maktutövandet, går över rimliga gränser och proportioner, och får negativa konsekvenser i form av förtryck och orättvisa.

risky-seatEn riskfylld stol att sitta på.

Med Maktspelet ämnar vi belysa maktuttrycket, från det positiva till det negativa, i alla plan; från inverkan den lämnar på individen till det listiga spel som utsöndras från internationella grupperingar och suveräna stater i jakten på tronen och dominansen över De Andra.

Vi som driver bloggen är ett pack pensionerade alliansfria actionhjältar som hatar skurkar och tröttnat på det överdrivna maktutövandet av massorna:

Chuck Norris: F.d Walker Skåne Ranger, numera säkerhetsansvarig på Skånes djurpark, iskall, smart och verbalt våldsam. Har aldrig fel. Avskyr religiös fanatism. Jagar terrorister på fritiden och roundhouse-kickar dem på bloggen.

Jack Sparrow: Äkta pirat med glimten i ögat, sover med hatten på, inspirationskälla till somaliska pirater, orsakade Titanic- och Estonia-katastrofen, lobbar för båtkollektiv i stadsmiljö, bemöter det blodiga allvaret som ett dåligt skämt och dagdrömmer om forna tider av glans på Black Pearl.

Jean-Claude Van Damme: Männens man, mästerkock i det franska köket, kultiverad, äter sniglar till frukost, börjar dagen med round-splitt-kicks, har en isbjörn som husdjur, håller ett argsint öga på inhemsk korruption och svär med satir.

Annonser